2009-08-31 13:44:47• hírek • Gozner Gertrud

Hatóság elleni erőszak Halmiban

Feltételezett cigarettacsempészek ütöttek el egy határőrt, amikor az munkahelyi kötelességének eleget téve az irataikat kérte felmutatásra.

Pénteken, augusztus 29-én délután 17 óra körül a Halmi vámnál szolgáló egyik határőr munkája közben a belépési oldalon arra lett figyelmes, hogy a vámmentes üzletekből néhány személy nagy mennyiségű cigarettát pakolt be egy szatmári rendszámú Daciába. A vámvizsgálathoz érve a határőr ellenőrzésre kérte a sofőrtől a hivatalos okmányokat.

Ebben a pillanatban a Dacia vezetője rálépett a gázra, elhagyta az ellenőrzési pontot, és úgy próbált meg erőszakkal átjutni a határon Ukrajnába, hogy közben elütötte az illető határőrt. Az ukrán hatóságok észrevették, hogy mi történt és így a román határrendészet munkatársai időben megállították a gépkocsit, mielőtt az elhagyhatta volna az ország területét.

A vizsgálatok során kiderült, hogy az autó vezetője egy 31 éves szatmárnémeti férfi, R. Narcis volt, ugyanabban az autóban a vezető mellett még hárman tartózkodtak, a 34 éves V. Ildikó, a 47 éves B. Klára és a 30 éves B. Attila Róbert.

Az autó ellenőrzésekor a határrendőrök 3 ezer csomag cigarettát találtak, mindegyik darabot a duty-free üzletben vásárolták. A teljes cigaretta mennyiség elkobzásra került.

A sérült határőrt kivizsgálásra beszállították a Szatmár Megyei Kórházba, ahonnan az elsődleges orvosi ellátás után haza is engedték. Az autó sofőrje ellen hatósággal szembeni erőszak címén indult eljárás.


Munkavégzés közben került motorháztetőre a halmi határőr.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: